Ferie i Barcelona

Vi har tatt en prat med den 22 år gamle journaliststudenten og bloggeren Camilla Nysveen eller Diamind World som bloggen heter. Hun er ofte ute på reisefot og har tidligere vært flere plasser rundt i Europa og i Barcelona. Det var nettopp Barcelona vi ønsket å spørre henne om. Her kan du finnes hennes tips, råd og erfaringer fra sin ferie i Barcelona.

Turistattraksjoner

Hvilke turistattraksjoner besøkte du?

– En av de første dagene brukte vi en hel dag på å se byen. Vi kjøpte billett til “Barcelona Bus Turistic“, en guidet turbuss som vi kunne hoppe av og på så mange ganger vi ville i løpet av dagen. Det var tre forskjellige ruter som krysset hverandre av og til sånn at man kunne bytte rute og få med seg enda fler severdigheter. Vi besøkte Sagrada Familia, Park Güell, MNAC, Casa Battlo og Fonte Mágica (må besøkes torsdag til søndag kveld da de har fonteneshow). Vi gikk også i gamlebyen en dag, dyrepark og så leide vi elektrisk scooter ved stranden og kjørte bortover strandpromenaden en annen dag.

Levde de opp til forventningene dine? Ville du brukt mer tid på noen av de, eller mindre tid på noen av de?

– Vi kunne gjerne brukt mer tid på både Sagrade Familia og Casa Battlo, for vi tok oss ikke tid til å gå inn i dem på grunn av kø. Det er lurt å ikke dra her midt på dagen for da er alle andre her også, ergo det blir lange køer.

Fant du noen “skjulte diamanter” blant de mindre besøkte turiststedene?

– Ja! Vi hadde en kjempefin tur litt utenfor byen hvor vi besøkte en stor labyrint. Den het “Parc del Laberint d´Horta”. Dette var gøy for både store og små. Her var det ikke så mange andre turister, og det var et deilig avbrekk fra folkemengdene i sentrum. Rundt labyrinten var det også en fin park man kunne gå i. Her var det mange fine bygg og statuer å se.

Mat

Spiste du noe typisk spansk?diamondworld-resturant

– Vi prøvde oss så vidt på tapas, men menyen sto på spansk og vi visste dermed ikke hva vi bestilte. Dette var ikke helt vellykket, men neste gang prøver vi igjen, for det er masse spennende å velge mellom. Mange restauranter hadde ferdige tapas-menyer som sikkert er et bedre alternativ når man ikke forstår språket. Da er nok sjansen større for å få noe vellykket.

Det ble selvfølgelig litt Sangria under oppholdet også. Dette er “nasjonaldrinken” i Spania og måtte testes ut.

Hva var din største matopplevelse i Barcelona?

Det var en restaurat vi endte opp med å besøke mange ganger i løpet av oppholdet. Her spiste vi alltid så masse godt at vi nærmest rullet ut igjen.

Kan du anbefale noen restauranter eller kaféer (spansk mat eller annen)?

“Dim sum Wok” ble vår favoritt restaurant i Barcelona. Dette var en buffet-restaurant med “spis-så-mye-du-vi”, og matutvalget var STORT. De hadde kinesisk, sushi, kjøtt, masse sjømat, pizza, og vegetar. Her plukket man det man ville ha av kjøtt, sjømat eller grønnsaker, og gav det til kokken som stekte det fortløpende mens du kunne finne annet tilbehør. Dessertbuffeten var ikke like imponerende, men etter så masse god mat var det ikke plass til dessert likevel. En helt fantastisk matopplevelse.

En annen kafé/bakeri jeg vil anbefale var et som lå like ved hotellet vårt, “Audrey Brunch & Coffee”. Her var det mange lokale som gikk, betjeningen var hyggelig og de serverte verdensbeste croissant.

Hva synes du om prisnivået sett i forhold til kvaliteten på maten?

– På de typiske turiststedene var naturligvis prisene høyere enn litt utenfor. Vi fant noen små restauranter i området rundt hotellet vårt som serverte god mat til en rimelig penge. I forhold til norske priser var dette veldig billig. Noe av det dyreste vi spiste var en tre-retters til 22 euro. Det tilsvarer bare hoverdetter i Norge.

Shopping

Hvor bør man gå for å vindusshoppe de dyreste moteplaggene?

Akkurat det vet jeg ikke helt. Vi var så vidt innom et par kjøpesentere med relativt høye priser: “El Triangle Centro Comercial” og “Swarovski – El Corte Inglés”. Da vi fant en bikinitopp til ca 3000 kr bestemte vi oss for å gå ut igjen. Dyrt!

Og hvor kan man finne noe i en mer alminnelig prisklasse? Hva er din favorittbutikk?

Shopping var ikke det vi brukte mest tid på, men litt ble det selvfølgelig. Vi shoppet i området på toppen av la Rambla. Her hadde de både Zara, Mango og H&M.

Vil du anbefale markeder eller noe annet, eller er det turistfeller?

– Helt nede med stranden hadde de små boder hvor de solgte typiske “turist-nips” som hatter, solbriller, tørkler osv. Et typisk sted man pruter.

Byen

Synes du det var vanskelig å finne frem, eller gikk det fint?

– Den første dagen var det litt mange veier å holde styr på, men vi kom inn i dette etter bare noen få dager, og da var det også lettere å ta lokal kollektivtransport. Metroen var enkel å ta seg frem med, men også buss var en fin løsning når vi skjønte hvilken vei på kartet vi skulle.

Hva er det beste med å reise til Barcelona?

– Dette er for dem som vil ha både storby og strand. Her er det mye å oppleve, så det er greit med litt god tid. Vi var der i to uker, og syns at det var nok til å både være aktiv som turist, men også til å slappe av.

Hvordan er Barcelona sammenlignet med andre steder eller byer du har vært?

– På en måte er det litt som Roma. Mye folk, biler og mye som skal oppleves. Det som er forskjellig er at i Barcelona kan man trekke seg litt unna kaoset og nyte noen timer på sandstranden. Vi la oss ofte litt langt borte på stranden, litt vekke fra de store folkemengdene og alle turistene. Her følte vi oss tryggere på å bade i sjøen begge to uten å være redd for å bli frastjålet verdisaker.

Hvor er de beste områdene i Barcelona?

– Området rundt Placa d´Espanya (MNAC), La Rambla, stranden og på toppen av Park Güell hvor man får utsikt utover hele byen. Labyrinten var også veldig kjekk å få med seg.

Overnatting

Hvilket hotell bodde du på, og kan du anbefale det?

– Vi bodde på “Pestana Arena Barcelona Hotel”. Dette lå like ved Placa d´Espanya, turistbussene samt flybussen gikk like utenfor, det var kort vei til metroen, kjøpesenter, og vi brukte drøyt 30 minutter på å gå til La Rambla. Det var mange små gaterestauranter i området, samt en liten nærbutikk hvor man kunne kjøpe drikke. En større matbutikk var inne på senteret like ved, her hadde de alt man trengte. Dette hotellet kan jeg godt anbefale til dem som ikke vil bo midt i alt kaoset, men likevel nokså sentralt. Man kommer seg litt vekk fra bybråket, rommene var fine, reinholdet var meget bra, og betjeningen var hyggelig.

I hvilket område valgte du og bo i, og var det viktig for deg å bo i dette eller ble det valgt litt på slump?

– Vi valgte å bo i et område hvor vi så at det var lett å komme seg til det vi ønsket å gjøre på turen.

Om du skulle reist tilbake til Barcelona, og ikke trengte å tenke på pris, hvilket hotell ville du valgt? Har du en et “drømmehotell” i Barcelona? Om du ikke har det er det helt greit!

– Et drømmehotell måtte vært “Casa Fuster Hotel”. Her kan man føle seg som en prinsesse i et helt nydelig hotell. Beliggenheten er bra, basseng på taket, og et design som er unikt.

Til slutt sier Camilla at hun håper du har dratt nytte av hennes tips og at hun ønsker deg en god reise.

Billige flybilletter til New York

Flybilletter til Barcelona


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Barcelona

Biletter fra 851,-


Søk nå!
Hoteller i Barcelona

Bestill hotell i Barcelona


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 913 ulike hotell
Bestill hotell i Barcelona

Opptil 60% rabatt


Bestill her!