Joy forteller om Spania og Barcelona

Vi tok en prat med den livsglade jenta Ligaya (som betyr Joy) om hennes opplevelser og erfaringer på sin tur til Barcelona og Spania. Hun skriver til vanlig på bloggen sin her. Joy er opprinnelig fra Filipinene, men bor og lever nå i Norge. Med denne bakgrunnen kan vi trygt si at dette er en verdensvant borger. Uten å dvele for mye, her er henne svar:

The magic fountain by night

The magic fountain by night

Vi bodde på et hotell som heter Placa d’ Espana: Den ligger noen meter fra hotellet der vi bodde. På denne plassen står den sentrale monumental fontene av Joseph Maria Jujol som markerer inngangen til den store parken av Montjuic. Montjic Hill er en grønn lunge hvor man har utsikt over havnen. I Montjuic finner man fontener, hager, teatre, museer og alle sportslige fasiliteter. Og den vakreste med denne plassen er fontene som forvandler seg til de magiske fontener om kvelden med masse sprakende farger og tilhørende musikk. Turistene flokker seg i hundrevis bare for å se på « The magic fountain by night».

Severdigheter i Barcelona

Sagrada Familiajoy2
Denne berømte kirken er fortsatt under konstruksjonen inntil nå. Pengene turistene betaler for å se på bygningen bruker de for å gjøre ferdig kirken.

L’ Aquarium
Denne er et stort fiske akvarium hvor man kan finne mange ulike arter i havetsbunn. Velger å legge ut linken der jeg har fortalt litt om plassen

Park Guell
Det var mange ulovlige selgere her som prøvde å selge suvenirer til turistene, men ofte måtte de gjemme bort for politimennene. Vi har lagt merke til dem. Ellers var det veldig fint å være der for å slappe av eller se unike byggverk.

Poble Espanyol
Spania i miniatyr. Verdt et besøk! Masse unike handverk, men veldig dyre ting.
Disse var de store turistattraksjonene vi besøkte og de levde mer enn nok opp til forventningene våre. Jeg ville ikke bruke mer tid på de stedene, men helst besøke mange andre steder. Vi fikk ikke mulighet til det fordi vi hadde bare noen dager på oss. Jeg kunne tenke meg å besøke strendene og slottene, men fikk ikke tid til det. Jeg likte levende statuer og nakne skulpturer overalt.

Vi fant en hundepark i nærheten av byens sentrum. Og jeg synes den var veldig spesiell. Der brukte dem å lufte ut og trene hundene sine. Jeg har ikke sett andre byer som har en park kun for hunder og deres eiere. Vi visste ikke at det var en hundepark før vi har gått inn i parken og blitt skremt av de store hundene. Men den var en veldig fin park.

Mat i Barcelona

Jeg bestilte paella som var typisk spansk mat. Men jeg er fra Filippinene og for meg var det som å komme til hjemlandet mitt. Vi var jo under spanskherredømme i mange år og har arvet mye av deres mattradisjonene. Min mann fikk smake litt, men han bestilte biff med potetchips.
Den største matopplevelsene våre var da vi spiste på en restaurant ved sjøen og bestilte sjømatrett. Det var store porsjoner og vi klarte bare å spise halve av maten. Det var ikke så dyr heller.

For turistene er det vel å prøve seg frem i forskjellige spisestedene. Noen serverer store porsjoner og noen mindre porsjoner for samme betalinger. Da vi spiste på en restaurant og bestilte biff med chips, var det ikke noe saus at åt og det var lite chips på tallerken i forhold til serveringer i Norge. Men ellers har de mange spisesteder overalt med alle slags retter å velge imellom. Prisnivået varierer, men det er litt billigere i forhold til Norge.

Shopping

Vi gikk en tur til den berømte Las Ramblas for å shoppe, men fant ikke noe av interesse enn suvenirer. Det er et fargerik sted med tallrike gateartister, malere og fuglebur m/ fugl til salgs. Det var også mange levende statuer hvor turistene kan ta et bilde sammen med en av dem og gi litt penger. Ved sidegatene finnes det butikker hvor man kan handle klær og annet ting. Men det er ikke billige å handle her. Gaten er veldig lang og man må ha hele dagen for å kunne vandre på denne siden av byen.

Ellers hvis man har lyst til å vindushoppe de dyreste moteplaggene kan man besøke Placa Catalunya, Passeig de Gracia eller Diagonal. Jeg var på den største klesbutikken i sentrumet, men klærne har samme pris som her i Norge og kjøpte ikke noe. Men på sidegatene derimot fant jeg en del billige klær og det lønner seg når man skal ha mye for pengene. El Born er også et populært strøk hvor man kan handle både billige og dyre moteklær.

Byen

Bytur
Vi tok turist bussen slik at vi kunne utforske mer av byen. Bussen stoppet til de forskjellige turist attraksjonene, men vi valgte å betrakte byen gjennom bussen den dagen. Det jeg la merke til var at det var rene overalt. Ingen tiggere i by gatene og man kan ikke se noen som henger klær ute på verandaene av de bygningene hvor folk bor. Bygningene var gamle, fine, store og spesielle. Se på bildene:

Det er ikke vanskelig å finne frem til ulike stedene i Barcelona, siden de er mange stoppesteder hvor man kan få reiseguiden i hele Barcelona og busser som man kan frakte turistene fra a til b.

Byen Barcelona er unik i forhold til andre byer jeg besøkte pga. av de vakre og gamle bygningene, renslighet og at man føler seg trygge å gå på gatene, i hvert fall på dagtid. Men vi passet oss likevel på pengene. Man vet jo aldri når man er blant masse mennesker.

Det er litt vanskelig å anbefale et bestemt omrade til å besøke i Barcelona fordi hver eneste sted er unike og har sin egen historie og spesialiteter. Jeg vil anbefale å besøke alle stedene som fanger ens interesse. Det blir mange gode opplevelser i hvert fall.

Overnatting

Fira Palace heter hotellet der vi bodde og det kan jeg anbefales. Se bildene og omtalen i linken.

Vi valgte å bo på dette hotellet etter å ha lest en del positive tilbakemeldinger om det og at det er i nærheten av sentrumet og et rolig sted. Hvis jeg velger å reise ditt engang, ville jeg velge det samme hotellet. En firestjerners hotell.

Billige flybilletter til New York

Flybilletter til Barcelona


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Barcelona

Biletter fra 851,-


Søk nå!
Hoteller i Barcelona

Bestill hotell i Barcelona


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 913 ulike hotell
Bestill hotell i Barcelona

Opptil 60% rabatt


Bestill her!