Mat og drikke: fra fine dining til street food

Her får du gode tips om gode restauranter, barer som er verdt et besøk og noen forskjellige typer klubber man kan oppleve på kveldstid og utover natten i Barcelona. Barcelona og Spania er kjent for sin verdenskjente tapas. Her vil vi gi deg gode tips om hvor du får den beste tapasen, gode restauranter og kafeer, og også enkle restauranter og kafeer.

Restauranter

 

El BulliEl Bulli har hele 3 stjerner i Michelinguiden. Denne restauranten er meget liten, og ligger litt ute på landsbygden, og den er faktisk en av de mest omtalte restaurantene i verden de siste årene. Denne restauranten har en variert og god meny, men har kun åpent onsdag til søndag i perioden april-juni, og åpent hele uken i perioden juli-september, ellers stengt resten av året. Adressen til denne restauranten er Apartado 30.

Neichel har 2 stjerner i Michelinguiden, og er en fransk-inspirert restaurant; hvor det meste av maten er basert på det franske kjøkkenet, men man får selvfølgelig også spansk mat og drikke her. Her kan du blant annet få retter som steinbit og tunfisk. Adressen til denne restauranten er Beltran I Ròzpide 1-5.

TapasQuimet Y Quimet er en mørk vin og tapasbar hvor man står ved disken og og velger hva man selv ønsker av de forskjellige tapasrettene. Denne spesielle tapasbaren gir deg en spesiell opplevelse og meget god mat. Adressen er poeta Cabanyes 25.
Hotellet Oom har en god restaurant som heter Moo, hvor kokken Joan Rocas disker opp med en variabel og morsom meny. Her kan du blant annet få is komponert etter parfymer, og man får i tillegg med en liten duftprøve til desserten. Denne restauranten ligger på Roselló 265.

Agut d’Avignon er en fransk-katalansk restaurant i en flott 1600-tallsbygning. Her får du god mat med en egen vri, som for eksempel and med fiken og gås smakstilsatt med pærer. Adressen er Trinitat 3. Prisene ligger stort sett over 30 €.

Senyor Parellada er en meget flott og elegant restaurant, hvor man får god katalansk mat. Gode eksempler på hva som serveres her er bacalao (torsk) og butifarra (pølser). Adressen er Argenteria 37, og prisene er meget akseptable (stort sett mellom 10 og 20 €).

Govinda er et veldig behagelig sted hvor man får vegetariske indiske hovedretter og særdeles gode desserter, men det serveres ikke alkohol her. Restauranten er stengt søndag kveld og mandag kveld. Prisene ligger rundt 10-20 €. Adressen er Pl. Vila de Madrid 4-5.

Restaurant Set (7) Portes er en gammel restaurant med sine lokale stamgjester, og en meget flott atmosfære. Her kan du blant annet få meget gode paella til en billig penge, servicen er meget bra. Denne restauranten ligger i Passeig d’Isabel 11-14. Åpningstiden er fra kl. 13 til 01 hver dag.

Hos El Xampanyet får du god og billig baskisk tapas. Stemningen og servicen er meget bra. Denne restauranten finner du på følgende adresse: Carrer de Montcada 22. Lunch og middag fåes tirsdag til lørdag, brunch på søndager, mens det er stengt mandager og i august.

Caféer

Cafè-Bar Jardin er en flott friluftskafé som ligger ovenpå på El Mercadillo (som er et neonopplyst minikjøpesenter med brukte klær, plater og trendy tilbehør), og man får skygge fra murer med klatreplanter og en del trær. Meget behagelig og fin liten kafé. Adressen er Portaferrissa 17. Merk deg at denne kafeen holder stengt søndager.

Ved foten av Columbus-statuen ligger Cava Universal, som er en tradisjonsrik kafé hvor du blant annet kan slappe av i solen med en kald øl. Adressen er Pl. Portal de la Pau.

Cafè-Bar del Pi ligger på Pl. Santa Josep Oriol 1, og er en kaféterrasse som ligger i skyggen av Església de Santa Maria del Pi. Her kan man slappe av og bli underholdt av gatemusikanter.

Teteria Salterio kan man slappe av og nyte en kopp te og søte arabiske kaker. I tillegg kan man bestille en orientalsk pizza med forskjellig tilbehør. Denne kafeen finner du på Sant Domenec del Call 4.

Barer & Uteliv

MirabeNattklubben Mirabé på Tibidabo er en flott nattklubb som ligger på en høyde hvor man kan se utover hele Barcelona, noe som er fantastisk på kveldstid hvor man kan se solen gå ned i Middelhavet. Dette er en nattklubb hvor mange av de unge og velstående i Barcelona ofte befinner seg. Denne flotte nattklubben finner du i enden av Avinguida del Tibidabo, og adressen er Manuel Arnus 2. .

Sugar Club er en morsom nattklubb som ligger i World Trade Center, som er et godt stykke ute på en av pirene i havnen, og man bør ta taxi hit. Innredningen er også pen. Adressen hit er World Trade Center, Moll de Barcelona.

Billige flybilletter til New York

Flybilletter til Barcelona


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Barcelona

Biletter fra 851,-


Søk nå!
Hoteller i Barcelona

Bestill hotell i Barcelona


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 913 ulike hotell
Bestill hotell i Barcelona

Opptil 60% rabatt


Bestill her!