Se og gjøre: de beste severdighetene i Barcelona

Barcelona har veldig mye å by på, her gir vi deg våre gode tips om hvilke severdigheter som bør prioriteres, hvilke museum som er verdt en tur og hvilke sportsarrangement du kan dra på. I tillegg kan du lese mer om sightseeingmuligheter og noen av begivenhetene som foregår i Barcelona i løpet av året.

Severdigheter

Sagrada FamiliaSagrada Familia er Antoni Gaudis hovedverk, hvor åtte av de totalt tolv planlagte spirene er reist. Denne kirken er bygget med en meget fantasifull arkitektur, og er et meget vakkert syn på lang avstand, så vel som på kort avstand. Utbyggingen finansieres faktisk av inntektene fra turistene, og det er over en million besøkende hvert år. Det antas at den ikke vil stå helt ferdig før i 2030.

Las RamblasLas Ramblas er den mest kjente gågaten i Barcelona. Denne gaten har veldig mye å tilby både på dagtid og kveldstid. Her finner man alt fra spraymalte menneskelige statuer, karikaturtegnere, gatemusikanter, mange travle salgsboder og til utendørsmarked med massevis av flotte blomster. Man kan også se og drikke fra en flott fontene fra 1800-tallet, og på fontenen står det at den som drikker av denne fontenen ”vil forelske seg i Barcelona og alltid komme tilbake”. Det er et yrende liv i denne gaten, og absolutt et sted du bør dra innom minst en gang i løpet av turen.

Katedralen i BarcelonaKatedralen i Barcelona fra 1298 er også en imponerende bygning med tanke på arkitekturen. Den er satt sammen av flere forskjellige stiler; fra det gotiske klosteret og de barokke kapellene til 1800-tallsfasaden. Alle de nevnte delene av katedralen hyller hver sin periode av den spanske religionshistorien. Den mest imponerende inngangen til katedralen er hovedportalen på Placa de la Seu.

Som flere andre av de internasjonale storbyene, har også Barcelona sin store og imponerende grønne oase. Den er et rolig og fint fristed i byens sentrum. Denne parken ble bygd i 1860-årene, og den ble bygget der hvor det tidligere hadde vært et militærfort. Den ble tegnet slik at Barcelonas innbyggere skulle få en naturopplevelse midt i byen, hvor det er både skyggefulle kroker, stier og veksthus. Antoni Gaudi tegnet den prangende Kaskadefontenen som man kan se i Parc de la Ciutadella, som denne vakre parken Placa de CatalunyaPlaca de Catalunya er selve kjernen av Barcelona, i hvert fall for turistene. Her vrimler det av turister, og man finner massevis av butikker, restauranter og et stort varehus fra den kjente spanske varehuskjeden El Corte Inglés. Her er det alltid mye liv fra blant annet gatemusikanter og støyende musikkanlegg, i tillegg til alle turistene.

Placa Reial finner du meget flotte og majestetiske bygninger fra midten av 1800-tallet, og denne plassen skiller seg ut i fra andre steder i Barcelona. Stemningen er urban, stilen er neoklassisistisk og stedet er preget av gammeldags sjarm. I dette området finner man en rekke spennende barer og klubber.

Bus TuristicBus Turistic heter turistbussene man kan benytte i Barcelona. Dette er en svært enkel og god måte å oppleve alle turistattraksjonene i Barcelona på rimelig kort tid, og man har muligheten til å gå av og på bussene underveis. Man får utdelt headset ved turens start, og har muligheten til å bli guidet på 7 forskjellige språk. Dagspass for voksne koster ca. 20€, mens todagers pass koster ca. 25€. Prisene for dagspass og todagers pass for barn er henholdsvis ca. 12€ og 15€.

Strender

Barcelona har en 7 flotte sandstrender å tilby, over 4 km til sammen, og de ligger kun ca. 10 minutter unna sentrum av Barcelona. Disse strendene ble forbedret i 1992, og holder en meget bra standard, og er svært populære blant både fastboende og turister.

Den mest kjente og mest populære stranden i Barcelona heter La Barceloneta. Tar man gul linje, L4, med metroen, og går av på stoppestedet Barceloneta, krysser hovedveien og går ca. 10 minutter rett frem, så skal du komme til denne populære stranden. På denne stranden er aktiviteter som vindsurfing og kitesurfing populært.

En annen strand som ligger på samme side av Port Olympic (”Den olympiske havnen”) er Platja de Sant Sebastià. Denne er også blant de nærmeste strendene i Barcelona, og et godt alternativ om La Barceloneta skulle være for full av folk.

Port Olympic har en rekke barer og restauranter å tilby, og har også fortøyningsplasser for luksusbåter. Og man finner også Barcelonas to høyeste bygninger, Hotel Arts og Torre Mapfre, samt den kjente bronseskulpturen ”Peix” av Frank Gehry.

På den andre siden av Port Olympic ligger de fem andre strendene på rekke og rad; Platja Nova Icària, Platja de Bogatell, Platja de la Mar Bella, Platja de la Nova Mar Bella og Platja de Llevant. Den nyeste av disse er Platja de Llevant, som ble åpnet i 2006. Der hvor Platja de Bogatell og Platja de la Mar Bella møtes er det et lite nudistområde.

Det finnes også en rekke flotte strender både sørvest og nordøst for Barcelona.

Museum

Museu Nacional d’Art de CatalunyaMuseu Nacional d’Art de Catalunya inneholder en av de viktigste samlingene av middelalderkunst i verden. Dette museet holder til i berømte og majestetiske Palau Nacional, som ble bygget i 1929. Noe av det mest imponerende fra dette museet er avdelingen for romansk kunst med malt interiør fra kirker i Pyreneene fra helt tilbake til det 11. og 12. Århundret. I tillegg inneholder museet blant annet verker av kjente kunstnere som Rembrandt og Zurbarán, og en samling fra katalanske kunstnere fra 1800-tallet og frem til 1930-årene.

Museu PicassoMuseu Picasso er et museum fullt av kunstskatter fra en av historiens mest kjente kunstnere, nemlig Pablo Picasso (1881-1973). Han flytte med familien fra La Coruna til Barcelona da han var 14 år, og det var her han blomstret opp som kunstner. På dette museet kan man se alt fra avanserte skolebokskisser, flotte familieportretter til arbeider som er fra hans blå og rosa periode. Du kan blant annet se kjente verk som Hombre con Boina (et imponerende portrett laget da han var 13 år), La Espera og Lan Nana (fra Picassos eksperimentering med pointillismen), Autoretrato con Peluca (selvportrett med parykk som ble malt da han var 14 år) og mange flere.

Museu d’art Contemporani ble åpnet i 1995, og er et stilfullt museum for samtidskunst, og dette museet står i sterk kontrast til området som er rundt museet. Dette museet inneholder en mengde store spanske og internasjonale samtidskunstnere (permanent kunst), og i tillegg er det en midlertidig utstilling som inneholder alt fra malerier til videoinstallasjoner.

Sport

Barcelona er en storby hvor både fotball, håndball og basketball er svært populære idretter.

FC BarcelonaFC Barcelona ble grunnlagt i 1899. Klubben holder til på Camp Nou, som på de største kampene kan romme opp i mot 90.000 tilskuere. Barcelona er et av tre lag som aldri har rykket ned fra den øverste divisjonen i Spania, Primera División (de to andre er Real Madrid og Athletic Bilbao). Klubben var faktisk også den første klubben til å vinne La Liga (det gamle navnet for toppdivisjonen i Spania), og har vunnet den spanske serien, spanske cupen og europacupen en rekke ganger. FC Barcelona er blant de aller mest tradisjonsrike klubbene i verden, og stemningene på Camp Nou er fantastisk og helt spesiell.

Camp NouEn fotballkamp på Nou Camp kan anbefales alle, både barn og voksne, damer og menn, fotballinteresserte og faktisk folk som ikke er så altfor interessert i fotball også. Det er en opplevelse, og noe man sent vil glemme. Har FC Barcelona hjemmekamp mens du er der, så bør du bestille billett i god tid om de møter et av storlagene (Real Madrid, Valencia, Sevilla), men møter de derimot et mindre lag, så er det bare å ta en tur opp til stadion en dag eller to i forkant for å kjøpe billetter. I tillegg kan du ta en tur innom den imponerende fan-butikken som ligger ved Camp Nou. Kampene spilles stort sett på lørdag eller søndag kveld (hovedrunden, hvor de fleste av rundens kamper spilles, er søndager).
En av FC Barcelonas store rivaler er Espanyol, som også holder til i Spania. Her er det også mulig å få sett god spansk fotball fra toppdivisjonen i Barcelona.

I tillegg består denne klubben av et meget kjent håndballag og basketballag. De er blant de aller beste lagene i Europa i de nevnte grener, og har en rekke verdensstjerner på sine lag (ticketmaster.com).

Billige flybilletter til New York

Flybilletter til Barcelona


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Barcelona

Biletter fra 851,-


Søk nå!
Hoteller i Barcelona

Bestill hotell i Barcelona


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 913 ulike hotell
Bestill hotell i Barcelona

Opptil 60% rabatt


Bestill her!