Shopping: I Barcelona finner du det meste

Barcelona er det mange butikker å velge mellom. Vi hjelper deg med gode tips om hvor du finner de beste handlesentrene, designerbutikkene og markedene.

Louis Vuitton i BarcelonaEr man på jakt etter merkeklær, så er Placa Catalunya, Passeig de Gràcia og Diagonal stedene å besøke. Her finner du alle de kjente merkene på rad og rekke. Eksempler er Louis Vuitton, Chanel, Burberry, Prada, Armani osv.

Er man derimot ikke fullt så merkebevisst, så kan El Born være et godt alternativ. Dette er et område i gamlebyen som er blitt mer og mer populært for shoppinginteresserte turister. Dette området har en koselig og fin atmosfære, og består av flere små butikker på rekke og rad i de små og kronglete gatene.

Las Ramblas er kjent for sitt yrende folkeliv, og her finner man først og fremst karikaturtegnere, gatemusikanter og fuglebur med fugl til salgs. Ønsker man å finne souvenirer, postkort og lignende, så er Las Ramblas stedet å dra.

Barí Gotic er et sted hvor man kan kombinere både shopping og kultur. Dette er det romerske sentrumet i Barcelona, og her finner man en rekke antikkbutikker, bokhandlere og produkter fra unge motedesignere.

Butikkene i Barcelona holder vanligvis åpent fra 10.00 og stenger rundt halv 10 på kvelden alle hverdager samt lørdager. De fleste butikkene har stengt de aller fleste søndagene i året. Mens de mindre butikkene fortsatt praktiserer siestaen mellom klokken 14 og 16.

Handler man for mer enn 90,15 euro i en butikk (som regel de litt større butikkene), så kan man be om tax-free skjema hvor man får refundert opp til 16% når man viser tax-free skjemaene til tollerne i en egen liten luke i terminal A. Deretter går du videre til banken som ligger like i nærheten for å heve pengene. Dette er veldig enkelt og greit, og man kan spare veldig mye på å benytte seg av dette på det meste man handler i løpet av ferien.

Salgene i Barcelona er som regel en periode i løpet av sommeren, samt et vintersalg, og da får man som regel rabatter mellom 20 og 50%, og opptil 70% mot slutten av salgene. Sommersalget starter i midten av juli og varer til slutten av august, mens vintersalget er fra begynnelsen av januar til slutten av februar.

El Corte Inglés er spanias største varehus. Her kan man finne alt mulig; mat- og delikatessevarer, designermote, lav- og mellompriskolleksjoner, parfymer og sminke, leker, barneklær, elektronikk, hagemøbler og mye, mye mer. På dette senteret får man meget god service fra hjelpsomme og hyggelige selgere. Man kan også få lagt opp og sydd inn klesplagg gratis, og man har faktisk ubegrenset retturrett så lenge man fremviser kvittering.

Barcelona har over 40 markeder fordelt på 10 bydeler. De fleste av disse selger mat, mens enkelte også tilbyr fugler, blomster, klær og bøker. Man kan også finne markeder for kunst. Under får du en kort presentasjon og oversikt over noen av de beste markedene i Barcelona.

Sant Antoni Market (metro: Lilla linje, L2), hvor åpningstidene er mandag til lørdag mellom kl. 08.00-14.30 og 17.30-20.00. Dette er et marked for mat, og dette markedet har man stort sett sluppet unna de største mengdene av turister. Her møter man veldig hjelpsomme og hyggelige selgere. I august er det meste stengt.

Mercat de Sant Josep (metro: Grønn linje, L3) er Barcelonas mest kjente marked. Dette markedet for mat ligger sentralt og like i nærheten av Las Ramblas. Her finner man blant annet mye god fisk og frukt. Åpningstiden er mandag til fredag fra kl. 08.00 til 20.30, og lørdag kl. 08.00-20.00.

Mercadillo de la Placa de Sant Josep (metro: grønn linje, L3) holder åpent i helgene, og her finner man kunst fra katalanske kunstnere. Her er det stort sett ikke flere enn 15 kunstnere, men de har mye å tilby.

Billige flybilletter til New York

Flybilletter til Barcelona


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Barcelona

Biletter fra 851,-


Søk nå!
Hoteller i Barcelona

Bestill hotell i Barcelona


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 913 ulike hotell
Bestill hotell i Barcelona

Opptil 60% rabatt


Bestill her!