Transport: komme seg rundt i Barcelona

Barcelona har flere gode transportmuligheter – vi gir deg tips om de beste, samt informasjon om hvordan man kan komme seg fra flyplassen og til der man skal bo.

Offentlig transport er svært enkelt å benytte, og lett tilgjengelig, i Barcelona. Metro (t-banesystemet) er det klart beste fremkomstmiddelet, bortsett i rushtiden. Metroen er delt opp i fem forskjellige linjer, hvor hver enkelt av linjene identifiseres med forskjellige tall (1-5) og farger. Barcelona har tre hovedstasjoner hvor man kan nå samtlige linjer; Placa de Espanya, Sants og Catalunya.

Metrokartet er ikke geografisk riktig, og det kan være lurt å ha i bakhodet når man sammenligner kartene for å finne ut hvor man skal gå av. Det kan også være lurt å sjekke med hotellresepsjonen på forhånd om hvilken metro som skal tas, og hvilket stopp man skal gå av på.

Det kan også være greit å være klar over at metroen kan være uutholdelig varm på sommerstid, og er dere mange nok, så kan det være like greit å benytte andre transportmidler som taxi.

Bussnettet er, som metronettet, også omfattende. Rutene går gjennom de tre store stasjonene i byen; Placa de Catalunya, Plaza Urquinaona og Placa de la Universitat.

Barcelonas innbyggere benytter seg også ofte av scooter og sykkel, og det er et effektivt fremkomstmiddel som kan leies.

Taxiene i Barcelona kjennetegnes av å være svarte og gule. Et grønt skilt på taket signaliserer om de er ledige eller ikke. Det er massevis av taxier i Barcelona, så det er stort sett aldri noe problem å få tak i en taxi. Både hotell og restauranter er stort sett veldig hjelpsomme med å bestille taxi. Taxiholdeplasser finner du både på Placa Catalunya og Las Ramblas. Minimumsprisene er 15 kr, og det forventes tips.

El Prat Airport er flyplassen i Barcelona. Den ligger ca. 12 km sørvest for sentrum. Gode transportalternativer til og fra flyplassen er flybuss, tog og taxi. Flybusselskapet heter A1 Aerobús, og har avganger hvert 15. minutt fra flyplassen og til Placa de Catalunya. Denne bussturen tar ca. 45 minutter og koster ca. 3,50€. Velger man derimot tog, så tar turen kun ca. 25 minutter til samme stasjon og koster ca. 2,50€. Når det gjelder taxi, så koster det ca. 20-25€ og tar ca. 30 minutter. Her betaler man ekstra for hver koffert/bag som man har med seg, og dette beløpet legges til taksten ved turens slutt.

Billige flybilletter til New York

Flybilletter til Barcelona


  • Sammenligner alle flyavganger
  • Finner billige flybilletter raskt
Flybilletter til Barcelona

Biletter fra 851,-


Søk nå!
Hoteller i Barcelona

Bestill hotell i Barcelona


  • Gode tilbud
  • Bonus overnattinger
  • 913 ulike hotell
Bestill hotell i Barcelona

Opptil 60% rabatt


Bestill her!